Home » Experienta si practica unui avocat » Currently Reading:

Consultanta online pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare

November 2, 2010 Experienta si practica unui avocat 3 Comments

In aceste zile de profunda criza economica, cind autoritatile statului incearca sa impuna cit mai multe taxe si impozite – unele dintre ele chiar impotriva dispozitiile dreptului european – am decis impreuna cu colegii mei ca este momentul sa facem ceva pentru a ajuta persoanele care doresc sa isi apere drepturile in fata instantei de judecata.

Pe parcursul ultimelor luni de zile ne-am confruntat cu multe situatii cind clientii nostri desi doreau sa fie reprezentati de catre un avocat nu dispuneau de resursele necesare in ciuda reducerilor semnificative de onorariu pe care le-am practicat in acest gen de cazuri. Iar aceasta situatie de fapt a determinat multi cetateni sa renunte la inceperea procedurilor judiciare pentru recuperarea taxei de prim inmatriculare desi aveau dreptatea si legea de partea lor.

In urma unei analize serioase a situatiei cabinetul nostru pune la dispozitia clientilor nostri un serviciu de consultanta online care consta in intocmirea de cereri prealabile (cele aferente procedurilor prealabile prevazute de legea fiscala) si a cererilor de chemare in judecata necesare recuperarii taxei de prima inmatriculare percepute de catre autoritatile romane in baza OUG 50 / 2008.

Serviciul de consultanta se refera strict la aceste operatiuni si nu include si reprezentarea in fata instantei de judecata sau procedura de executare silita a sumelor cistigate prin proces fiind constienti de faptul ca multi cetateni nu dispun de resursele banesti sa isi sustina cererile in fata instantei de judecata prin intermediul unui avocat. Din aceasta cauza, onorariul perceput pentru aceste cereri este fix si nu depinde de marimea sumei ce o solicitati a fi restituita. In plus, este cu mult mai mic decit un onorariu perceput pentru reprezentarea si asistarea clientului in fata instantei de judecata. Prin acest serviciu urmarim ca fiecare client sa plateasca doar acele servicii de care are nevoie si pe care si le poate permite.

Documentatia va fi intocmita in baza probelor pe care clientii le vor furniza prin posta sau prin e-mail, vom oferi indicatii cu privire la procedura ce trebuie indeplinita urmind ca clientul fie sa se reprezinte singur fie sa solicite instantei judecarea in lipsa (in baza art.242 Cod Proc Cv) exclusiv pe baza actelor de la dosar.

Desi exista precedente judiciare in care diferite instante din tara au dat cistig de cauza reclamantilor, aducem in atentia clientilor faptul ca practica instantelor si uneori chiar a judecatorilor din cadrul aceleiasi instante nu sunt unitare deci intotdeaune exista riscul de a obtine o sentinta judecatoreasca defavorabila.

Totodata consideram ca acest serviciu nu poate inlocui o consultanta juridica oferita in cadrul unei intilniri cu avocatul ales si nici nu poate substitui in totalitate aportul benefic ce il poate aduce prezenta unui avocat ales in fata instantei de judecata.

Accesati serviciul de consultanta online, cititi termenele si conditiile si in cazul in care sunteti de acord cu ele va rugam sa ne trimiteti cazul dvs. Veti primi factura prin e-mail iar in urma achitarii acesteia veti primi in max.48 de ore documentatia necesara.

Currently there are "3 comments" on this Article:

 1. bivolan horatiu says:

  Va rog frumos (din toata inima) sa-mi trimiteti si mie un model de chemare in judecata a adm financiare pentru recuperarea taxei auto. Va multumesc si va doresc multa sanatate!!!
  Cu stima, Horatiu B.

  • Buna ziua,
   In cursul zilei de luni vom trimite modelul solicitat impreuna cu factura fiscala aferenta. Va multumim si va rugam sa va verificati emailul, inclusiv sectiunea Junk pentru a fi sigur ca l-ati primit.

   O zi placuta,

   • florin says:

    daca ati putea sa imi trimiteti si mie modelul pe care i l ati trimis baiatului de mai sus as fi recunoscator ! stima!

Search This Site:

toateblogurile.ro

toateBlogurile.ro

Comment on this Article:Related Articles:

Timbrul de mediu – contrar legislatiei comunitare?

April 8, 2013

Voi reda mai jos un articol al colegului meu avocat Segiu Gherdan care a avut “tupeul profesional” sa trateze printre primii o posibila argumentatie conform careia timbrul de mediu ar fi la fel de contrar legislatiei comunitare ca si celelalte taxe cu acelasi obiect. Cu precizarea ca inca nu exista o decizie judecatoreasca definitiva care […]

Plata taxelor de timbru de catre nerezidenti – decizie Curte Constitutionala

November 21, 2011

Prin decizia 1094/2011 Curtea Constitutionala a Romaniei a solutionat exceptia de neconstitutionalitate a prev. art. 19 din cadrul Legii 146/1997, care retin: “Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul […]

Taxa poluare – recurs in interesul legii pronuntat de ICCJ

November 15, 2011

În şedinţa din 14 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a soluţionat urmatorul recurs in interesul legii: – prin Decizia nr. 24/2011, ÎCCJ a admis recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi […]

Recuperari de creante transfrontaliere

July 26, 2011

Comisia Europeana propune blocarea conturilor bancare la nivelul UE pentru facilitarea recuperarii creantelor transfrontaliere, se arata intr-un document de presa al CE. Noile reglementari vor permite creditorilor sa blocheze fondurile in conturi bancare in aceleasi conditii in toate statele membre ale UE. In clipa de fata, intreprinderile anuleaza creante de pana la 600 de milioane […]

De ce unii clienti sunt refuzati?

July 18, 2011

Cel mai important aspect al muncii unui avocat cu multe litigii ce au drept obiect recuperarea de creante este puterea si abilitatea de a refuza un caz. Pentru ca in acest domeniu un avocat este platit printr-un onorariu minim la care se adauga un onorariu de succes  proportional cu sumele recuperate, el se ocupa de […]

Membru al INTERNATIONAL ASSOCIATION OF PENAL LAW

Membru al INTERNATIONAL ASSOCIATION OF PENAL LAW