Home » Gandurile si sfaturile unui avocat » Currently Reading:

Achitarea datoriilor

October 1, 2010 Gandurile si sfaturile unui avocat No Comments

1. Evaluarea datoriilor

Primul pas pentru a ieşi din mlastina datoriilor este de a evalua situaţia in cel mai sincer mod. Aduna toate facturile. Notaţi datele scadente, solduri şi ratele dobânzilor pentru toate cardurile de credit, astfel încât să puteţi vedea care sunt datoriile ce vă costă mai mult.

Apoi stabiliti prioritatile: care plăţi ar trebui facute de urgenta. Determinaţi ce puteţi plăti cu prioritate şi pe baza acestei evaluări, comunicati cu creditorii dumneavoastră. Ei ar putea sa va ajute sa intocmiti un plan de rambursare pe care vi-l puteţi permite.

Învăţati din greşelile trecutului.
Odată ce aţi trecut cu succes de situatia dumneavoastra actuala, este extrem de important să învăţăm din greşelile trecutului pentru a evita repetarea lor în viitor. Da, uneori datoria este inevitabila din cauza pierderii locului de muncă sau a problemelor de sanatate. Dar există multe moduri simple pentru tine de a deveni  solvent financiar în viitor.

Intocmiti un plan pentru a achita datoriile.
În primul rând creati un buget ce va contine veniturile si datoriile familiei. Urmariti cheltuielile si eliminati cele care nu sunt importante pentru familia dvs. Bazându-va prea mult pe cardurile de credit în fiecare lună puteti ajunge la un supra-consum periculos. Încercaţi să plătiti în numerar cheltuielile de zi cu zi. Acest mod de plata vă va ajuta să realizati costul real al lucrurilor simple cum ar fi gaze şi alimente precum si al unor elemente neesenţiale cum ar fi  masa în oraş, benzina, etc.

De asemenea, este important să se reducă numărul de carduri de credit utilizate. Evitaţi utilizarea cardurilor de credit care au rate ale dobânzii ridicate. Încercaţi întotdeauna să achitati întregul sold în fiecare lună. Şi dacă acest lucru nu este posibil, achitati mai mult decât minimul necesar către banca creditoare. Amintiţi-vă că singura modalitate de a deveni cu adevărat fara nici o datorie este de a achita întregul sold.

2. Nu contractati alte datorii

Acum vine partea grea, de fapt alinierea la bugetul care l-aţi creat la standardul dvs de viata. Păstraţi cardul de credit şi linia de credit cu solduri cit mai mici. Determinati limita pe fiecare cont şi să încercaţi să păstraţi echilibrul mai jos de 50% din limita.

3. Analizati cheltuielile

Cât de mult este prea mult? Ei bine, atunci când folosiţi calculatorul de buget, veţi şti suma de bani pe care o aveti disponibila după ce aţi plăti pentru cheltuielile esentiale. Obligaţiile dvs. izvorite din credite ar trebui să fie limitate la nu mai mult de 20%  din venitul lunar.

Search This Site:

toateblogurile.ro

toateBlogurile.ro