Prin cererea formulata am solicitat procurorului de caz sa aplice criteriile prevăzute de art. 318 alin. (1), (2) si (3) C.p.p la situaţia de fapt desprinsă din analiza ansamblului materialului probator, considerind că fapta comisă de clientul meu (inculpat) nu este de o gravitate ridicată.
Nu avea antecedente penale, a avut o atitudine cooperantă pe parcursul urmăririi penale şi a recunoscut fapta.
Totodată, am aratat că de la data săvârşirii faptei (26.04.2023) a trecut o perioadă de un an de zile, iar desfăşurarea în continuare a procesului penal ar presupune eforturi umane şi materiale nejustificate în raport cu gravitatea şi urmările faptei ce face obiectul prezentei cauze penale, existând o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse (nu au existat vatamari corporale ale victimei ; aceasta nu s-a constituit parte civila).
Am aratat că pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, astfel încât sunt aplicabile prevederile art. 318 alin. (1) din C. proc. pen.
In concluzie, in temeiul motivelor expuse supra am solicitat sa se dispuna renuntarea la urmarirea penala si obligarea clientului la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, avind starea de sănătate care ii permitea acest lucru.
Daca aveti nevoie de un avocat care sa va reprezinte in cazul infractiunilor rutiere, ma puteti contact la email mihai.costache[@]procese-avocat.ro sau telefon 0744 33 49 75