Home » Gandurile si sfaturile unui avocat » Currently Reading:

Profilul politistului

June 20, 2011 Gandurile si sfaturile unui avocat 1 Comment

Intr-o buna zi, plimbindu-ma “cu barca pe internet” – asa cum spune un coleg de-al meu – am dat peste forumul politistilor. M-am inregistrat mai mult impins de curiozitate, fiind sigur ca este vorba de “o clona” facuta de cineva care dorea sa dicute despre clasicele probleme ale celor care au “suferit” sanctiuni pentru nerespectarea regulilor de circulatie sau ale ordinii publice.

In mod surprinzator, chiar era un forum administrat si vizitat de catre politisti adevarati. Cu timpul, pe forum am gasit OAMENI si nu uniforme. Am gasit persoane care nu au nici o legatura cu legendele existente in folclorul public si preluate inclusiv de catre presa in cautare de senzational.

Va recomand sa le vizitati forumul si va garantez ca o sa gasiti oamenii din spatele uniformei, cu problemele lor reale atit in viata personala cit si cea profesionala. Incercati sa nu va exprimati frustrarile avute de-a lungul timpului fata de politisti si sa-i vedeti asa cum sunt ei – oameni ca noi, la fel de buni ca si societatea din care provin, mindri de profesia lor, cu un simt al onoarei pe care nu il veti gasi oriunde in Romania, neiubitori de spaga si amenzi asa cum din pacate se continua a se propaga in mediul public.

Ca avocat, am gasit oameni cu care poti discuta probleme juridice teoretice si practice in diferite domenii la fel de bine cum le poti analiza cu alti avocati sau magistrati. In unele domenii sunt mai pregatiti si au mai multa practica decit avocatii cu care ma confrunt la bara.

Pentru inceput, vizionati mai jos urmatorul videoclip . Este o buna introducere pentru a incepe sa-i intelegeti.

 

 

 

 

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. acol says:

    Tin sa Va multumesc pntru sfaturile care le-ati dat pe forum si care mi-au fost foarte utile, ajutandu-ma si in continuare. Mi-a placut mult pe forum dar din pacate intre timp m-au banat (oficial pe forum apare ca eu sunt clona lui turbojack si invers,ceea ce nu-i adevarat deoarece suntem doua persoane diferite) iar in privat mi s-a spus ca am jignit membrii,lucru de care nu-mi dau seama cand s-a intamplat si nici despre cine era vorba (mai ales ca eu m-am inscris pe forum cu cele mai bune intentii,oamenii mi s-au parut simpatici si nici n-avea sens sa jignesc pe cineva din moment aveam nevoie de ajutor).

    Cu multa stima,

    acol

Search This Site:

toateblogurile.ro

toateBlogurile.ro

Comment on this Article:Related Articles:

Nepublicarea in Monitorul Oficial al Ordinelor emise de catre Ministerul Afacerilor Interne. O incalcare a legii aprobata de Curtea de Apel.

August 30, 2013

Intr-o speta recenta – aflata pe rolul Curtii de Apel Constanta si devenita irevocabila prin nerecurare datorita faptul ca instanta de recurs ICCJ ar fi stabilit termen in decembrie 2014 si clientul a renuntat – s-a pus in discutie inlaturarea efectelor juridice produse de catre Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr 400 / 2004 privind regimul […]

Incetarea raportului de serviciu al unui politist pe perioada concediului de odihna

May 4, 2012

Având drept fundament dispoziţiile art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, potrivit cărora “Pot beneficia de statute speciale funcţionarii publici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul următoarelor servicii publice: (…) f) poliţia şi alte structuri ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative“, în contextul demilitarizării forţelor poliţieneşti, a fost […]

Raspunderea politistilor pentru incalcarea indatoririlor de serviciu

March 15, 2012

Art. 55 din Legea nr. 360/2002 dispune generic: “încălcarea de către poliţişti cu vinovăţie, a îndatoririlor de serviciu angajează răspunderea sa disciplinară, materială, civilă sau penală, după caz”. În completarea acestui text, art. 63 alin. (1) din acelaşi act normativ prevede că “poliţistul răspunde pentru pagubele cauzate patrimoniului unităţii, potrivit legislaţiei aplicabile personalului civil din […]

Orele lucrate de politisti in zilele libere sau sarbatori legale

February 24, 2012

Potrivit art. 16, alin. 1, teza a doua din O.G. nr. 38/2003 privind salarizarea şi alte drepturi ale politiştilor (în forma în vigoare până la data de 01.01.2010), orele lucrate de poliţişti în zilele de repaus săptămânal sau în cele de sărbătoare legală se plăteau cu un spor de 100% din salariul de bază. Se […]

Membru al INTERNATIONAL ASSOCIATION OF PENAL LAW

Membru al INTERNATIONAL ASSOCIATION OF PENAL LAW